Urządzenia i Akcesoria
Sfogliatelle ricce
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
15 pezzi
Składniki
Impasto
-
400 g di farina tipo 00 + q.b.
-
50 g zucchero
-
110 g di burro freddo, a pezzi
-
110 g di acqua fredda
Ripieno
-
500 g di acqua
-
1 pizzico di sale
-
170 g di semolino
-
1 tuorlo d'uovo
-
200 g zucchero a velo
-
150 g di frutta candita mista a pezzi (1 cm)
-
1 stecca di vaniglia i semini
-
1 pizzico di cannella in polvere
-
250 g di ricotta fresca ben sgocciolata
Terminare la preparazione
-
100 g di burro fuso
-
zucchero a velo
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
71.2 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
1500.7 kJ /
358.7 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
55.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pane rustico ripieno
29 godz.
Minnuzze di Sant'Agata
7 godz. 30 min
Cassata siciliana
6 godz. 35 min
Cassata gelato
11 godz. 20 min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Pastiera
15 godz.
Taralli sugna e pepe
4 godz.
Graffe di Carnevale
4 godz.
Calzoni fritti napoletani
2 godz. 30 min
Fiocchi di neve
5 godz.
Torta Babà napoletana
8 godz.