Urządzenia i Akcesoria
Rabarbar pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
150 - 180 g brązowego cukru
-
skórka z cytryny ekologiczna, bez białych błonek
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
100 g płatków owsianych
-
100 g mąki pszennej
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.2 g
Kalorie
1551.9 kJ /
370.7 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
57.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mus rabarbarowy
55 Min
Rabarbarowe ślimaczki
2 Std.
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Eton Mess z rabarbarem
2 Std. 5 Min
Jabłka pod kruszonką
55 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 Min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 Std. 45 Min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Brownie z gruszkami
1 Std. 15 Min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min