![Rabarbar pod kruszonką Rabarbar pod kruszonką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7AF568A5-DFE2-47A1-8A2E-034BB75CFB38/Derivates/4c8c9cbf-53fc-40d8-97cf-d817f9b340c5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 180 g brązowego cukru
- skórka z cytryny, ekologiczna, bez białych błonek
- 500 g rabarbaru, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
- 100 g płatków owsianych
- 100 g mąki pszennej
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1551.9 kJ / 370.7 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Czereśniowa galette
1h 25min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Clafoutis z rabarbarem
50 Min
Galette z borówkami
1h 25min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Jabłka pod kruszonką
55min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min