Urządzenia i Akcesoria
Rabarbar pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
150 - 180 g brązowego cukru
-
skórka z cytryny ekologiczna, bez białych błonek
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
100 g płatków owsianych
-
100 g mąki pszennej
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.2 g
Kalorie
1551.9 kJ /
370.7 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
57.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2h 35min
Mus rabarbarowy
55min
Trifle z rabarbarem
2h 45min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Galette z borówkami
1h 25min
Jabłka pod kruszonką
55min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3h 10min
Ciastka z czerwoną porzeczką
30min