Bezglutenowe placuszki bananowe
TM5 TM6

Bezglutenowe placuszki bananowe

Składniki

  • 200 - 220 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 20 g oleju
  • 40 - 50 g wiórków kokosowych
  • 1 - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • cukier puder, ilość do posypania (opcjonalnie)
  • mieszane owoce, świeże, ilość do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
242.6 kJ / 57.9 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
6.9 g
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie