Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe placuszki bananowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
18 sztuk
Składniki
-
200 - 220 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
2 jajka
-
20 g oleju
-
40 - 50 g wiórków kokosowych
-
1 - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
cukier puder (opcjonalnie) ilość do posypania
-
mieszane owoce, świeże (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.1 g
Kalorie
242.6 kJ /
57.9 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8h 55min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1h 25min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2h 30min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50min
Omlet na mące kokosowej
20min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1h 35min
Gofry owsiane
45min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30min
Naleśniki z mąki ryżowej
35min
Placki z mąki kokosowej
30min
Brownie z czerwonej fasoli
1h