Urządzenia i Akcesoria
Kwadraty dyniowe z orzechami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
Ciasto
-
50 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g miąższu dyni
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie cukru wanilinowego, (8 g)1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 jajko
-
150 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
109.5 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
780.5 kJ /
186.5 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
22.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Ciastka z czerwoną porzeczką
30 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Rolada dyniowa z orzechami pecan
1 godz. 20 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min