Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 50 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g miąższu dyni
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 opakowanie cukru wanilinowego (8 g) - 1 jajko
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 780.5 kJ / 186.5 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 109.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2h
Quiche z brokułami i kalafiorem
1h 50min
Rolada dyniowa z orzechami pecan
1h 20min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2u. 30min
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9h
Placki dyniowe z ricottą
30min
Tarta z dynią
1u. 40min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Halloweenowe ciasto dyniowe
2u. 10min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Jabłka pod kruszonką
55min