Urządzenia i Akcesoria
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g gorzkiej czekolady min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
-
250 g migdałów, blanszowanych
-
250 g cukru trzcinowego
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
6 jajek
-
1 łyżka proszku do pieczenia, bezglutenowego (patrz wskazówka)
-
1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
50 g likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie)
Polewa
-
100 g gorzkiej czekolady min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
136.6 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
2465.9 kJ /
589 kcal
Tłuszcz
44.8 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 h 10 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 h
Ciasto czekoladowe
50 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 h 30 min
Brownie z tahini
45 min
Bananowe brownie
40 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 h 40 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 h 45 min
Bakaliowiec
2 h 50 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 h 40 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 h 20 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 h 30 min