Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
TM5 TM6

Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe

Składniki

Ciasto

  • 250 g gorzkiej czekolady, min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
  • 250 g migdałów, ze skórką
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 6 jajek
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao w proszku
  • 50 g likieru migdałowego, (opcjonalnie)

Polewa

  • 100 g gorzkiej czekolady, min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
  • 80 g śmietany, 30% lub 36% tłuszczu, 30 % lub 36 % tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2361 kJ / 564 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
43.3 g
Tłuszcz
40.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie