Brownie z czerwonej fasoli
TM6 TM5

Brownie z czerwonej fasoli

4.1 (413 ocen)

Składniki

  • 100 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 20 g siemienia lnianego brązowego
  • 60 g wody
  • 170 - 180 g cukru trzcinowego
  • 440 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej, opłukanej
  • 70 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 60 - 70 g żurawiny, suszonej
  • cukier puder, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
824.2 kJ / 197 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
28.4 g
Tłuszcz
10.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
4.5 g
Sód
211.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy