Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 20 g siemienia lnianego brązowego
- 60 g wody
- 170 - 180 g cukru trzcinowego
- 440 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej, opłukanej
- 70 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 - 2 szczypty soli
- 60 - 70 g żurawiny, suszonej
- cukier puder, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 824.2 kJ / 197 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 211.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 Std.
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1h 35 min
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 Std.
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 Std.
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 Std. 15 Min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 Min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 Std. 30 Min
Brownie fasolowo-gryczane
1 Std.
Ciasto marchewkowe
2 Std. 15 Min