Brownie z czerwonej fasoli

Brownie z czerwonej fasoli

4.0 474 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 kawałków

Składniki

  • 100 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 20 g siemienia lnianego brązowego
  • 60 g wody
  • 170 - 180 g cukru trzcinowego
  • 440 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej, opłukanej
  • 70 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 60 - 70 g żurawiny, suszonej
  • cukier puder do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 197 kcal / 824.2 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 211.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...