
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz z serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków pokrojonych w ćwiartki400 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody1000 g
-
koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
sera feta (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki¾ kostki
-
jogurtu naturalnego (200 g)½ opakowania
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
161 kcal /
675 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
307 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1 godz. 10 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa kalafiorowa
30 min