Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g czerwonych buraków, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
-
2
łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ kostki sera feta (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki
- ½ opakowania jogurtu naturalnego (200 g)
- liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 675 kJ / 161 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 307 mg
Alternatywne przepisy
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Zupa z wiosennych warzyw
35 Min
Orientalny krem z fasoli
30 Min
Zupa krem z pora z serem
30 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 Min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa kalafiorowa
30 Min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min