Urządzenia i Akcesoria
Barszcz z serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
400 g czerwonych buraków pokrojonych w ćwiartki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ kostki sera feta (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki
-
½ opakowania jogurtu naturalnego (200 g)
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
307 mg
Białko
7 g
Kalorie
675 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Sałaciorka
50 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min