Barszcz z serem feta

Barszcz z serem feta

4.2 410 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonych buraków pokrojonych w ćwiartki
    400 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    1000 g
  • koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • sera feta (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki
    ¾ kostki
  • jogurtu naturalnego (200 g)
    ½ opakowania
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 161 kcal / 675 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 307 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...