Barszcz z serem feta

Barszcz z serem feta

4.2 411 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 400 g czerwonych buraków pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ kostki sera feta (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki
  • ½ opakowania jogurtu naturalnego (200 g)
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 161 kcal / 675 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 307 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...