Barszcz z serem feta
TM6 TM5

Barszcz z serem feta

4.2 (399 ocen)

Składniki

  • 400 g czerwonych buraków, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ kostki sera feta (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki
  • ½ opakowania jogurtu naturalnego (200 g)
  • liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
675 kJ / 161 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
3 g
Sód
307 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy