Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami

Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami

4.2 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g tuńczyka, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 400 g pomidorów, dojrzałych bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
    400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
  • 15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 50 g zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 22.1 g
Kalorie 919.1 kJ / 219.5 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...