Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tuńczyka, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
400
g pomidorów, dojrzałych, bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 919.1 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 Std. 25 Min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min