Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tuńczyka, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
400
g pomidorów, dojrzałych, bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 919.1 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 Min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 Min
Krewetki curry
1 Std. 50 Min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 Min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1h 5 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 Min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1h
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 Min