
Urządzenia i Akcesoria
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
tuńczyka, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki400 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 ½ łyżeczki
-
pomidorów, dojrzałych bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka40 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy15 g
-
zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
219.5 kcal /
919.1 kJ
Białko
22.1 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
4.3 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska