Urządzenia i Akcesoria
Szpinakowe gryczotto z kurkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
300 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kurek, świeżych oczyszczonych, całych
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g mleczka kokosowego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.9 g
Kalorie
1309 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
41.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Kaszotto z grzybami
40 min
Risotto z jarmużem
50 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min