
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g masła
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 200 g kurek, świeżych oczyszczonych, całych
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- 100 g mleczka kokosowego
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 316 kcal / 1309 kJ
- Białko
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Błonnik
- 5.1 g