Szpinakowe gryczotto z kurkami
TM6 TM5

Szpinakowe gryczotto z kurkami

4.1 (121 ocen)

Składniki

  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g kurek, świeżych, oczyszczonych, całych
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g mleczka kokosowego
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1309 kJ / 316 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
41.7 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy