Spaghetti z kaparami i anchois
TM5 TM6

Spaghetti z kaparami i anchois

Składniki

  • 140 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 5 czerwonej paprczyki chili, suszonej, bez gniazd nasiennych
  • 20 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych (zalewę zachować)
  • 40 g kaparów, konserwowych, odsączonych
  • 220 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
  • 1500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 320 g makaronu spaghetti, z pszenicy durum, suchego
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1548 kJ / 370 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
7.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie