
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g czarnych oliwek, bez pestek
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 5 g papryczki chili, suszonej, bez gniazd nasiennych
- 20 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych (zalewę zachować)
- 40 g kaparów, konserwowych, odsączonych
-
220
g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
lub 220 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy - 1500 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, z pszenicy durum, suchego
-
liście bazylii, świeże, do dekoracji
lub kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1572.8 kJ / 376 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1861.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Sos puttanesca
45 min
Penne puttanesca
50min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Salsa Verde
15min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Pasta à la Norma
50min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Risotto z owocami morza
1h 5min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min