Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g słonecznika łuskanego
- 200 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 250 g ogórka, pokrojonego na 2,5 cm kawałki
- 150 g sera feta, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 2 łyżki jogurtu greckiego, gęstego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 540.1 kJ / 129 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Sałatka z serem
5min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1h
Sałatka fitness
10min
Wiosenny twarożek
5min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Surówka brokułowa wiosenna
10min
Sałatka brokułowa
30 min