Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową

Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową

4.5 210 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Salsa pomidorowa
  • soli
    1 łyżeczka
  • kolendry, świeżej tylko liście
    1 gałązka
  • pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    500 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
Żeberka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 łyżeczka
  • coli
    200 g
  • papryczek chili chipotle, z puszki (np. La Costeña®)
    140 g
  • brązowego cukru
    100 g
  • sosu sojowego
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    180 g
  • oleju
    40 g
  • żeberek wieprzowych pokrojonych na 4 cm kawałki
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 593 kcal / 2255 kJ
Białko 23.86 g
Tłuszcz 36.49 g
Węglowodany 28.13 g
Błonnik 1.65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...