Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową

Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową

4.5 222 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Salsa pomidorowa
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 gałązka kolendry, świeżej tylko liście
  • 500 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
Żeberka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 200 g coli
  • 140 g papryczek chili chipotle, z puszki (np. La Costeña®)
  • 100 g brązowego cukru
  • 80 g sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g oleju
  • 1000 g żeberek wieprzowych pokrojonych na 4 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 23.86 g
Kalorie 2255 kJ / 593 kcal
Tłuszcz 36.49 g
Błonnik 1.65 g
Węglowodany 28.13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...