
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z indyka z brokułami i fetą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
200 - 250 g różyczek brokułu
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
60 - 80 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
20 - 40 g bułki tartej
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
½ - 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
1 filet z piersi indyka, bez skóry i kości (1000-1500 g)
-
150 g szynki serrano w plastrach
-
10 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
427 kcal /
1787.8 kJ
Białko
52.3 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
16.8 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
710.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska