
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 200 - 250 g różyczek brokułu
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 30 g oleju
- 60 - 80 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
- 20 - 40 g bułki tartej
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
- ½ - 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
- 1 filet z piersi indyka, bez skóry i kości (1000-1500 g)
-
150
g szynki serrano w plastrach
lub 150 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach - 10 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 427 kcal / 1787.8 kJ
- Białko
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 710.7 mg