Rolada z indyka z brokułami i fetą

Rolada z indyka z brokułami i fetą

4.7 191 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    1200 g
  • różyczek brokułu
    200 - 250 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oleju
    30 g
  • sera typu feta pokrojonego na kawałki
    60 - 80 g
  • bułki tartej
    20 - 40 g
  • tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    ½ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    ½ - 1 łyżeczka
  • filet z piersi indyka, bez skóry i kości (1000-1500 g)
    1
  • szynki serrano w plastrach
    150 g
    150 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
    10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 427 kcal / 1787.8 kJ
Białko 52.3 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 710.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...