
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z indyka z brokułami i fetą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody1200 g
-
różyczek brokułu200 - 250 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju30 g
-
sera typu feta pokrojonego na kawałki60 - 80 g
-
bułki tartej20 - 40 g
-
tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ - 1 łyżeczka
-
filet z piersi indyka, bez skóry i kości (1000-1500 g)1
-
szynki serrano w plastrach150 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
427 kcal /
1787.8 kJ
Białko
52.3 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
16.8 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
710.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska