Rolada z indyka z brokułami i fetą

Rolada z indyka z brokułami i fetą

4.7 194 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • 1200 g wody
  • 200 - 250 g różyczek brokułu
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 60 - 80 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
  • 20 - 40 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • ½ - 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • 1 filet z piersi indyka, bez skóry i kości (1000-1500 g)
  • 150 g szynki serrano w plastrach
    150 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach
  • 10 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 427 kcal / 1787.8 kJ
Białko 52.3 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 710.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...