
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek40 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę75 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki350 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego¾ łyżeczki
-
liści tymianku, świeżych1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
sosu sojowego20 g
-
octu balsamicznego15 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego10 g
-
mąki pszennej1 łyżka
-
mięsa z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)350 g
-
ciasta francuskiego200 g
-
żółtko lekko roztrzepane1
-
ziaren sezamu1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1140 kcal /
4775 kJ
Białko
62 g
Tłuszcz
73 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska