Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim

Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim

4.4 242 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    75 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    350 g
    350 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • liści tymianku, świeżych
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • sosu sojowego
    20 g
  • octu balsamicznego
    15 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    10 g
  • mąki pszennej
    1 łyżka
  • mięsa z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    350 g
  • ciasta francuskiego
    200 g
  • żółtko lekko roztrzepane
    1
  • ziaren sezamu
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1140 kcal / 4775 kJ
Białko 62 g
Tłuszcz 73 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...