Roladki z indyka nadziewane grzybami

Roladki z indyka nadziewane grzybami

4.7 307 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • grzybów, suszonych
    25 g
  • wody wrzącej, do namoczenia grzybów
    400 g
  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 1 cm plastry (4 szt.)
    500 - 600 g
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia mięsa
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa
    15 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • masła
    15 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g
  • mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • ziaren pieprzu czarnego
    6

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 343.7 kcal / 1438.1 kJ
Białko 31.6 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 442.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...