Ciasto migdałowe z jabłkami
TM5 TM6

Ciasto migdałowe z jabłkami

Składniki

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • masło, do natłuszczenia formy
  • migdały, w płatkach, do wysypania formy
  • 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
  • 30 g mąki pszennej
  • 30 g skrobi kukurydzianej
  • 3 jajka, rozm. L
  • 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • cukier puder, do oprószenia ciasta

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
855.2 kJ / 204.3 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
23.3 g
Tłuszcz
10.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie