Urządzenia i Akcesoria
Ciasto migdałowe z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 kawałków
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
migdały, w płatkach do wysypania formy
-
250 - 300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
-
3 jajka rozm. L
-
350 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
30 g mąki pszennej
-
30 g skrobi ziemniaczanej30 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
37.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
568.2 kJ /
135.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 Std. 25 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Prosty makowiec
13 Std. 15 Min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 Std. 10 Min
Ciasto makowe
1 Std.
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min
Ciasto orzechowe
1 Std. 40 Min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 Std. 10 Min
Babka makowa
1 Std. 20 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 Std. 40 Min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min