
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 30 g mąki pszennej
- 30 g skrobi kukurydzianej
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 855.2 kJ / 204.3 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 77 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto makowe
1 Std.
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto z serem ricotta
1 Std. 20 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 Std. 30 Min
Ciasto migdałowe
1h 15min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Babka makowa
1 Std. 20 Min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 Std. 35 Min
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 Std.
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 Std.