Urządzenia i Akcesoria
Ciasto migdałowe z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 kawałków
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
migdały, w płatkach do wysypania formy
-
250 - 300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
-
3 jajka rozm. L
-
350 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
30 g mąki pszennej
-
30 g skrobi ziemniaczanej30 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
37.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
568.2 kJ /
135.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto orzechowe
1h 40min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2h
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1h 40min
Ciasto makowe
1h
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Prosty makowiec
13h 15min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min