
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka rozm. L
- 350 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
lub 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder do oprószenia ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 135.8 kcal / 568.2 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 37.7 mg