Ciasto migdałowe z jabłkami

Ciasto migdałowe z jabłkami

4.4 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 kawałków

Składniki

  • masło do natłuszczenia formy
  • migdały, w płatkach do wysypania formy
  • 250 - 300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
  • 3 jajka rozm. L
  • 350 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 30 g mąki pszennej
  • 30 g skrobi kukurydzianej
    30 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • cukier puder do oprószenia ciasta

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 37.7 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 568.2 kJ / 135.8 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 15.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...