Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g gruszek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 60 g białej gorczycy
- ¾ łyżeczki nasion kolendry
- 4 goździki
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soli
- 20 g brązowego cukru
- 1 liść laurowy, suszony
- 125 g octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 177.8 kJ / 42.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żółty ketchup
45min
Pikle z łodyg jarmużu
24h 40min
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Chutney truskawkowy
50min
Musztarda gruszkowa
30min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2h 30min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30min
"Dżem" bekonowy
1h 20min
Relish ogórkowy
1h 30min
Chutney śliwkowy
1h
Chutney z jabłek
1h 20min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min