KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU

Przepisy z najnowszej książki Samar Khanafer "Szafran, mięta i kardamon", dostosowane do przygotowania w urządzeniu Thermomix®. Klasyczne i autorskie, aromatyczne dania bogate w zioła i przyprawy - kumin, kolendrę, sumak oraz sezam i kardamon.

Harissa

Harissa

Brak ocen

45 min

Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy

Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy

Brak ocen

45 min

Tuńczykowa pasta z sumakiem

Tuńczykowa pasta z sumakiem

Brak ocen

15 min

Brownie z tahini

Brownie z tahini

Brak ocen

45 min

Szybka konfitura z cytrusów

Szybka konfitura z cytrusów

Brak ocen

1 godz. 30 min

Chałwa kardamonowa

Chałwa kardamonowa

Brak ocen

2 godz. 30 min

Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą

Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą

Brak ocen

55 min

Drożdżowe bułeczki z za'atarem

Drożdżowe bułeczki z za'atarem

Brak ocen

1 godz. 30 min

Chlebek buraczany z za'atarem

Chlebek buraczany z za'atarem

Brak ocen

1 godz. 55 min

Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami

Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami

Brak ocen

50 min