Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła
- 500 g różyczek brokułu
- 2 - 3 szczypty soli gruboziarnistej
- 520 g wody
- 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- 70 g orzeszków ziemnych, niesolonych, łuskanych
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 70 g oleju z pestek winogron
- 15 g miodu, wielokwiatowego, płynnego
- 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 10 g octu balsamicznego
- 130 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1226.8 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z soczewicy
45 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1h 10 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1h