Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła
- 500 g różyczek brokułu
- 2 - 3 szczypty soli gruboziarnistej
- 520 g wody
- 70 g orzeszków ziemnych, niesolonych, łuskanych
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 70 g oleju z pestek winogron
- 15 g miodu, wielokwiatowego, płynnego
- 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 10 g octu balsamicznego
- 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- 130 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1h 15min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1h 20 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1 godz.
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 Std. 10 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min