Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g mleka
- 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
- 1 łyżeczka soli
- 250 g skrobi z tapioki
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 501 kJ / 120 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.33 g
- Tłuszcz
- 7.17 g
- Błonnik
- 0.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bezglutenowy chlebek arabski
1h 50min
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min