Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g mleka
- 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
- 1 łyżeczka soli
- 250 g skrobi z tapioki
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 501 kJ / 120 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.33 g
- Tłuszcz
- 7.17 g
- Błonnik
- 0.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 Std.
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowy chlebek arabski
1h 50min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min