
Urządzenia i Akcesoria
Ekspresowy chleb bezglutenowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
26 kromek
Składniki
-
białka2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 6 kropli
-
wody350 g
-
octu1 łyżka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®450 g
-
mąki gryczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba50 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
75.1 kcal /
314.5 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.