
Urządzenia i Akcesoria
Ekspresowy chleb bezglutenowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
26 kromek
Składniki
-
białka2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 6 kropli
-
wody350 g
-
octu1 łyżka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®450 g
-
mąki gryczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba50 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
75.1 kcal /
314.5 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska