Ekspresowy chleb bezglutenowy
TM5 TM6

Ekspresowy chleb bezglutenowy

4.6 (120 ocen)

Składniki

  • 2 białka
  • 4 - 6 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 350 g wody
  • 1 łyżka octu
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
  • 50 g mąki gryczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
314.5 kJ / 75.1 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy