
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 białka
- 4 - 6 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 350 g wody
- 1 łyżka octu
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu
- 1 łyżeczka cukru
- 40 g drożdży świeżych pokruszonych
- 450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
- 50 g mąki gryczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 75.1 kcal / 314.5 kJ
- Białko
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 0.8 g