Ekspresowy chleb bezglutenowy

Ekspresowy chleb bezglutenowy

4.5 331 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
26 kromek

Składniki

  • białka
    2
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    4 - 6 kropli
  • wody
    350 g
  • octu
    1 łyżka
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu
    20 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    40 g
  • miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
    450 g
  • mąki gryczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba
    50 g
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 75.1 kcal / 314.5 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...