Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 140 g komosy ryżowej (quinoa)
- 200 g ryżu białego, długoziarnistego
- 30 g siemienia lnianego
- 200 g wody, wrzącej
- 1 łyżeczka soli
- 10 g cukru
- 90 g mąki ziemniaczanej
- 300 g wody, o temp. pokojowej
- 2 łyżeczki suchych drożdży, bezglutenowych
- 20 g oleju rzepakowego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 3115 kJ / 744 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 160.3 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15 min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15h
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h