
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej100 g
-
płatków owsianych, górskich50 g
-
skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu200 g
-
łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)40 g
-
suchych drożdży (7 g)1 opakowanie
-
soli1 ½ łyżeczki
-
wody ciepłej (patrz wskazówka)500 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania bułek1
-
ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
191.1 kcal /
800.1 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
2.9 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
352.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min