
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
50 g płatków owsianych, górskich
-
200 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
500 g wody ciepłej (patrz wskazówka)
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
-
ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
191.1 kcal /
800.1 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
2.9 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
352.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska