Bezglutenowe bułki

Bezglutenowe bułki

3.4 469 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

  • kaszy gryczanej, niepalonej
    100 g
  • płatków owsianych, górskich
    50 g
  • skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    200 g
  • łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)
    40 g
    40 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
  • suchych drożdży (7 g)
    1 opakowanie
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • wody ciepłej (patrz wskazówka)
    500 g
  • jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
    1
  • ziarna sezamu, białego do posypania bułek
    mak, do posypania bułek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 191.1 kcal / 800.1 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 2.9 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 352.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...