Bezglutenowe bułki

Bezglutenowe bułki

3.4 472 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 50 g płatków owsianych, górskich
  • 200 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 40 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)
    40 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 500 g wody ciepłej (patrz wskazówka)
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
  • ziarna sezamu, białego do posypania bułek
    mak, do posypania bułek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 191.1 kcal / 800.1 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 2.9 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 352.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...