Bezglutenowe bułki
TM6 TM5

Bezglutenowe bułki

3.4 (445 ocen)

Składniki

  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 50 g płatków owsianych, górskich
  • 200 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 40 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)
    lub 40 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 500 g wody, ciepłej (patrz wskazówka)
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek
  • ziarna sezamu, białego, do posypania bułek
    lub mak, do posypania bułek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
800.1 kJ / 191.1 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
2.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
4.5 g
Sód
352.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy