Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 110 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- olej, do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bagietka bezglutenowa
1h 45 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2h
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 Std. 30 Min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min