Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 110 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- olej, do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10 min.
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2h