
Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 sztuk
Składniki
-
mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)150 g
-
jajka2
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego100 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki110 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego2 łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka
-
olej do natłuszczenia formy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
117 kcal /
491 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
13.1 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min