Magdalenki (bez glutenu)

Magdalenki (bez glutenu)

4.4 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 sztuk

Składniki

  • mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
    150 g
  • jajka
    2
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    100 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    110 g
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    2 łyżeczki
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka
    1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
  • olej do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 117 kcal / 491 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 13.1 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...