Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 sztuk
Składniki
-
150 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
110 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
olej do natłuszczenia formy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.6 g
Kalorie
491 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.