
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 110 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1
łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
lub 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek - olej do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 117 kcal / 491 kJ
- Białko
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.5 g