![Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27F628E6-2DA9-41C4-8E80-18DDF6DD4738/Derivates/4570507E-1024-4CAE-8004-AA5C78CDF974.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g kaszy jaglanej
- 150 g płatków owsianych, bezglutenowych
- 2 łyżki nasion babki jajowatej
- 130 g skrobi ziemniaczanej
- 130 g skrobi kukurydzianej
- 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
- 2 - 3 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8662 kJ / 2069 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 454 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 24 g
- Sód
- 1977 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bagietka bezglutenowa
1u. 45min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2u. 30min
Bezglutenowe bułki
1u. 15min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min