
Urządzenia i Akcesoria
Zupa meksykańska i faszerowane papryki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Faszerowane papryki
-
kaszy kuskus120 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki100 g
-
sera typu feta pokrojonego w 0,5 cm kostkę150 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¾ łyżeczki
-
papryki różnokolorowe, przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)3
Zupa meksykańska
-
czerwonej papryki (1 duża szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki250 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
mięsa mielonego (opcjonalnie) wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub drobiowego200 g
-
wody400 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata700 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy150 - 170 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy200 g
-
cukru1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 ¾ - 2 łyżeczki
-
przyprawy do dań meksykańskich (patrz wskazówka)1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
430.5 kcal /
1802.4 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
50.5 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1196.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska