
Urządzenia i Akcesoria
Zupa meksykańska i faszerowane papryki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Faszerowane papryki
-
120 g kaszy kuskus
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
150 g sera typu feta pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
3 papryki różnokolorowe, przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
Zupa meksykańska
-
250 g czerwonej papryki (1 duża szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g mięsa mielonego (opcjonalnie) wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub drobiowego
-
400 g wody
-
700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
150 - 170 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ¾ - 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 - 1 ½ łyżeczki przyprawy do dań meksykańskich (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
430.5 kcal /
1802.4 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
50.5 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1196.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska