Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 50 g de agua
- 50 g de licor de anís
- 50 g de azúcar
Crema pastelera
- 300 g de leche
- 1 huevo
- 50 g de azúcar
- 30 g de maicena
- 1 yema de huevo
Masa
- 20 g de mantequilla en trozos
- 200 g de leche
- 50 g de licor de anís
-
100
g de mantequilla en trozos
lub 100 g de aceite de girasol - 50 g de azúcar (y algo más humedicido para decorar)
- 25 g de levadura prensada fresca
- 2 yemas de huevo
- 650 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
- huevo batido para pincelar
- Wartości odżywcze
- na 12 raciones
- Kalorie
- 19649.8 kJ / 4700.9 kcal
- Białko
- 115.4 g
- Węglowodany
- 674.4 g
- Tłuszcz
- 159.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 82.5 g
- Błonnik
- 25.6 g
- Sód
- 897.9 mg
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1h 30 min
Orejas de carnaval
30 min
Coca de cerezas
2h 20min
Coca con cabello de ángel y nueces
1h 20 min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Coca de Sant Joan
1h
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Coca dulce de anís y almendras
50min
Buñuelos de viento
1h
Bica de Castro Caldelas
1h 20 min
Coca de Llavaneres
1h
Brazo de gitano
3h