![Larpeira Larpeira](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B05BD5D6-434A-4AF9-9D73-7F71185D5189/Derivates/ca556dd5-fded-44af-a8fa-8b0371b2dfc2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 50 g de agua
- 50 g de licor de anís
- 50 g de azúcar
Crema pastelera
- 300 g de leche
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 50 g de azúcar
- 30 g de maicena
Masa
- 20 g de mantequilla en trozos
- 200 g de leche
- 50 g de licor de anís
-
100
g de mantequilla en trozos
lub 100 g de aceite de girasol - 50 g de azúcar (y algo más humedicido para decorar)
- 25 g de levadura prensada fresca
- 2 huevos (y uno más batido para pincelar)
- 2 yemas de huevo
- 650 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 12 raciones
- Kalorie
- 19649.8 kJ / 4700.9 kcal
- Białko
- 115.4 g
- Węglowodany
- 674.4 g
- Tłuszcz
- 159.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 82.5 g
- Błonnik
- 25.6 g
- Sód
- 897.9 mg
Alternatywne przepisy
Brazo de gitano
3h
Tarta de Santiago
1 Std. 10 Min
Orejas de carnaval
30 min
Buñuelos de viento
1 Std.
Roscón gallego
1 Std. 30 Min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2 godz. 30 min
Coca dulce de anís y almendras
50 Min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de llardons d'Olot
1 Std. 30 Min
Coca de Llavaneres
1 Std.
Coca de Sant Joan
1 Std.