Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 35 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 15 g de maicena
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de azúcar vainillado
Hojaldre caramelizado
- 2 cucharadas colmadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
Merengue
- 1 clara de huevo
- 30 g de agua
- 100 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1522 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 200.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4h 45min
Minirroscón de Reyes
3h
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Tarta San Marcos
4h
Miguelitos (Castilla la Mancha)
2h
Milhojas de merengue
1h 40min
Canutillos de crema
3h
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Nata de trufa
8u. 15min
Nata montada
10min