Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 35 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 15 g de maicena
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de azúcar vainillado
Hojaldre caramelizado
- 2 cucharadas colmadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
Merengue
- 1 clara de huevo
- 30 g de agua
- 100 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1522 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 200.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera (Espesar)
15min
Petisús (éclairs)
1u. 50min
Rosquillas glaseadas con caramelo
5h
Crema pastelera
10min
Milhojas de turrón y crema de anís
11 Std.
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15min
Milhojas de merengue
1u. 40min
Canutillos de crema
3u.
Minitartas San Marcos con trufa
3u.
Tarta San Marcos
4sa
Milhojas con crema pastelera y nata
1u.
Brazo de gitano
3u.