Roscas de limón y anís de Ribeira

Roscas de limón y anís de Ribeira

4.5 55 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 unidades

Składniki

  • 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 70 g de azúcar
  • 200 g de leche
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 70 g de mantequilla en trozos pequeños
  • 50 g de nata (35% de grasa)
  • 70 g de licor de anís
  • 2 huevos
  • 1 yema de huevo
  • 800 - 850 g de harina de trigo (ver sugerencia)
  • ½ cucharadita de sal
Para freír y rebozar
  • 600 - 800 g de aceite para freír
  • 80 - 100 g de azúcar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 54.9 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1094 kJ / 261 kcal
Tłuszcz 9.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...