Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 250 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 250 g de azúcar
- 250 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 5 huevos
- 15 g de vainilla líquida
Crema de mantequilla y queso
- 120 g de azúcar
- 350 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 120 g de queso cremoso
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- ½ - 1 cucharadita de colorante alimentario azul
Montaje y decoración
- 70 g de fondant blanco
- 40 g de fondant negro
- 2 galletas maría
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2774 kJ / 663 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 47.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 55.3 mg
Alternatywne przepisy
Chiffon de chocolate y buttercream
2 godz. 30 min
Pastas sombreros de bruja
1 godz. 45 min
Mini tartas de chocolate con crema de mantequilla
1h
Minicupcakes de Navidad
1h
Red velvet cake
5h
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30 min
Pastel arcoiris
2 godz.
Cake pops
2 godz.
Red velvet cupcakes
1h
Galletas para decorar
1h 30 min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2 Std. 45 Min
Gofres clásicos de feria
2h 20min