Wersje kompatybilne
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de huevo batido
- 50 g de azúcar
- 50 g de agua
- 230 g de harina de fuerza
- 10 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 15 g de aceite
- 100 - 150 g de manteca de cerdo (a temperatura ambiente)
- 350 g de cabello de ángel
- 30 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 13.6 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Crema pastelera
10min
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3h 10 min.
Roscón relleno con frutas confitadas
4h
Coca de ensaimada con sobrasada
10 Std. 30 Min
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2h 30min
Larpeira
1h 55 min
Buñuelos de viento
1h
Ensaimadas individuales
9 Std.