Urządzenia i Akcesoria
Piononos (Andalucía)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
16 unidades
Składniki
Almíbar
-
160 g de azúcar
-
160 g de agua
-
30 g de ron
Crema de relleno
-
4 huevos
-
1 yema de huevo
-
200 g de azúcar
-
30 g de maicena
-
100 g de agua
Bizcocho plancha
-
3 huevos
-
90 g de azúcar
-
90 g de maicena
Montaje
-
1 - 2 cucharaditas de canela molida
-
3 - 4 cucharadas de azúcar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidad
Sód
35.8 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
779 kJ /
186 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Almíbar básico
10 min
Nectarinas con crema pastelera y nata
Brak ocen
Crema pastelera
10 min
Flan
5 godz.
Milhojas de merengue
1 godz. 40 min
Merengue italiano
20 min
Minitartas San Marcos con trufa
3 godz.
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Tocino de cielo
4 godz. 30 min
Tarta San Marcos
4 godz.
Pestiños andaluces
1 godz.