![Piononos (Andalucía) Piononos (Andalucía)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bb578f88-f487-4a2b-8b18-e658c3b830ec/Derivates/bccb36c5-4b8c-4244-8ef0-958f1622967e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 160 g de azúcar
- 160 g de agua
- 30 g de ron
Crema de relleno
- 4 huevos
- 1 yema de huevo
- 200 g de azúcar
- 30 g de maicena
- 100 g de agua
Bizcocho plancha
- 3 huevos
- 90 g de azúcar
- 90 g de maicena
Montaje
- 1 - 2 cucharaditas de canela molida
- 3 - 4 cucharadas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 35.8 mg
Alternatywne przepisy
Pastel cordobés
1h 45min
Tarta rayada
3j
Bombas crujientes de crema
5 Std. 30 Min
Crema pastelera
10 min
Flan
5 Std.
Tarta San Marcos
4h
Cañas de nata
30min
Pudin de pan
3j
Tocino de cielo
4 Std. 30 Min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Almíbar básico
10 min
Crema pastelera (Espesar)
15 min