Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 huevo
- 70 g de manteca de cerdo, en trozos de 2 cm
- 100 g de leche entera
- 25 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina de fuerza
- 70 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 7054 kJ / 1686 kcal
- Białko
- 48.8 g
- Węglowodany
- 255.6 g
- Tłuszcz
- 51.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 754.8 mg
Alternatywne przepisy
Mandonguilles de abadejo
1h
Almoixàvenas
1h 30min
Monas de Pascua
2 Std. 40 Min
Masa para cocas
1h
Tortas de Pascua murcianas
2h
Gazpacho de mero
1h 10min
Pan de Calatrava al vapor
1 Std. 15 Min
Molletes de Antequera
2h 45min
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10min
Ensaimadas individuales
9h
Coca de mollitas
40 min
Coca de llanda
40 min