Urządzenia i Akcesoria
Tortas de Alcázar
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 unidades
Składniki
-
60 g de harina de repostería
-
60 g de maicena
-
100 g de azúcar
-
1 cucharadita de azúcar vainillado
-
4 claras de huevo
-
1 pellizco de sal
-
4 yemas de huevo
-
1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
3.5 g
Kalorie
424 kJ /
101 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pestiños andaluces
1 Std.
Tortas blandas de anís
1 Std. 20 Min
Tortas de Pascua murcianas
2 Std.
Rebojos zamoranos
35 Min
Roscos chiclaneros
1 Std.
Pestiños borrachuelos
50 Min
Roscos de vino
45 Min
Suizos
2 Std. 30 Min
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Flores de carnaval
40 Min
Pudin de pan
3 Std.
Marquesas
30 Min