![Minitartas San Marcos con trufa Minitartas San Marcos con trufa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1870d7ae-aae3-4676-88fc-5119725df912/Derivates/fc15fb1b-0be5-47c2-8cb3-1ff871835df5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho genovés
- 1 cucharada de mantequilla para engrasar
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 100 g de agua
- 130 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
Crema de yemas
- 4 yemas de huevo
- 100 g de azúcar
- 35 g de agua
- 10 g de maicena
Nata montada y trufa de chocolate
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 40 g de agua
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos pequeños
Montaje
- 2 cucharadas de azúcar (para caramelizar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2627 kJ / 628 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 159 mg
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate
1klst 10 min
Tarta Sacher
3klst
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Tarta San Marcos
4h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Tronco de Navidad
8h 30min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3klst
Buñuelos de viento
1 Std.
Coberturas de chocolate y aceite
15 min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10 Min
Azúcar invertido
20 min
Nata de trufa
8 Std. 15 Min