Minitartas San Marcos con trufa

Minitartas San Marcos con trufa

4.6 24 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz.
8 raciones

Składniki

Bizcocho genovés
  • 1 cucharada de mantequilla para engrasar
  • 4 huevos
  • 120 g de azúcar
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
  • 120 g de harina de repostería
  • 1 pellizco de sal
Almíbar
  • 100 g de agua
  • 130 g de azúcar
  • 20 g de zumo de limón
Crema de yemas
  • 100 g de azúcar
  • 35 g de agua
  • 4 yemas de huevo
  • 10 g de maicena
Nata montada y trufa de chocolate
  • 400 g de nata (35% de grasa)
  • 100 g de azúcar
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
  • 40 g de agua
  • 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos pequeños
Montaje
  • 2 cucharadas de azúcar (para caramelizar)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 159 mg
Białko 9 g
Kalorie 2627 kJ / 628 kcal
Tłuszcz 30.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 79.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...