![Trenza glaseada de crema y frutos secos Trenza glaseada de crema y frutos secos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db27dfaa-65a4-474b-80db-8df3000390b2/Derivates/232d8398-a005-42c5-8e15-c38a5b87f80e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 2 huevos
- 140 g de azúcar
- 10 g de maicena
- 60 g de agua
Masa
- 15 g de levadura prensada fresca
- 120 g de leche
- 100 g de harina de repostería
- 30 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 yema de huevo
- 200 g de harina de fuerza
- 30 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 200 g de mantequilla fría
Relleno
- 50 g de nueces peladas (troceadas gruesas)
- 50 g de almendras laminadas (crudas o tostadas)
- 50 g de pasas sin semillas maceradas en 50 g de ron
Horneado y glaseado
- 1 huevo batido (para pintar)
- 1 clara de huevo
- 100 g de azúcar glas
- 1 cucharadita de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 Min
Roscón de Reyes
4h
Carbayones
1 godz. 25 min
Tarta Saint-Honoré
3klst
Tarta San Marcos
4h
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Canutillos de crema
3klst
Pastel vasco (Gateau basque)
3 godz. 10 min
Tronco de Navidad
8h 30min
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Minirroscón de Reyes
3klst
Suizos
2 Std. 30 Min