Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho en capas
- mantequilla (Lurpak®) para engrasar el molde
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 150 g de azúcar glas
- 11 clara de huevo
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en trozos
- 180 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 11 yemas de huevo
- 80 g de maicena
- 80 g de harina de repostería
- 2 pellizcos de sal
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 50 g de dulce de leche
Ganache de chocolate
- 110 g de nata (35% de grasa)
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de mantequilla (Lurpak®)
Montaje y decoración
- 1 - 2 alquequenjes (Physalis)
- 40 g de almendras laminadas tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2369 kJ / 566 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 205.1 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Tarta San Marcos
4h
Crema pastelera
10min
Tarta Sacher
3h
Tronco de Navidad
8h 30min
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Nata de trufa
8u. 15min
Almíbar básico
10min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Nata montada
10min
Brazo de gitano
3h