Makaron à la bolognese
TM5 TM6

Makaron à la bolognese

Składniki

  • 200 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g mięsa wołowego, mielonego
  • 50 g czerwonego wina
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 330 g wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 350 g makaronu, suchego, typu maccheroni lub penne
  • ser żółty, tarty, np. Gouda, Edam, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2373.9 kJ / 567 kcal
Białko
30.5 g
Węglowodany
79.5 g
Tłuszcz
15.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie