Makaron à la bolognese

Makaron à la bolognese

3.7 1.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • pieczarek przekrojonych na pół
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • mięsa wołowego, mielonego
    250 g
  • czerwonego wina
    50 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    330 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    1 łyżeczka
  • liść laurowy, suszony
    1
  • makaronu, suchego typu maccheroni lub penne
    350 g
  • ser żółty tarty, np. Gouda, Edam, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 567 kcal / 2373.9 kJ
Białko 30.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 79.5 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...