
Urządzenia i Akcesoria
Makaron à la bolognese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
pieczarek przekrojonych na pół200 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
mięsa wołowego, mielonego250 g
-
czerwonego wina50 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody330 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
makaronu, suchego typu maccheroni lub penne350 g
-
ser żółty tarty, np. Gouda, Edam, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567 kcal /
2373.9 kJ
Białko
30.5 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
79.5 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska