
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
lub 100 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki - 120 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego
- 100 g twarogu tłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko ugotowane na twardo
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 5 - 10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. 1 pęczek)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 120 kcal / 505 kJ
- Białko
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Węglowodany
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta jajeczna
5 min
Wiosenny twarożek
5 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pasta z wędliny
10 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min