Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
TM5 TM6

Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym

Składniki

  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 4 sztuki), pokrojonych na kawałki (3 x 3 cm)
  • oliwa z oliwek, do zamarynowania kurczaka
  • przyprawy, do smaku, np. do kurczaka, curry, papryka, sos sojowy
  • 900 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 g ryżu długoziarnistego, typu parboiled

Sos brzoskwiniowy

  • 300 g brzoskwiń, z puszki, odsączonych z zalewy
  • 70 g masła
  • 2 - 3 łyżki musztardy, np. delikatesowej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2244 kJ / 536 kcal
Białko
27.8 g
Węglowodany
48.7 g
Tłuszcz
26.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie