
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
- oliwa z oliwek do zamarynowania kurczaka
- przyprawy do smaku, np. do kurczaka, curry, papryka mielona, sos sojowy
- 1000 g wody
- ½ łyżeczki soli
- 200 g ryżu długoziarnistego typu parboiled
Sos brzoskwiniowy
- 300 g brzoskwiń, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 70 g masła pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 łyżki musztardy np. delikatesowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 504.3 kcal / 2110 kJ
- Białko
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Sód
- 472.5 mg