Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g oliwy z oliwek
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 1 szczypta czosnku, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
-
100
g kiełbasy chorizo, pokrojonej w plastry
lub 100 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę - 80 - 150 g pieczarek, pokrojonych w plastry (opcjonalnie)
-
300
g sosu pomidorowego, wykonanego w TM
lub 300 g sosu pomidorowego, w stylu włoskim, gotowego - 600 g wody
- 300 g makaronu, suchego, krótkiego (np. penne)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1300.4 kJ / 310.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 455.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z papryką i kozim serem
20 Min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 Min
Ryż z pomidorami
30min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40min
Makaron à la bolognese
30min
Sos warzywny do makaronu
40min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40min
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 Min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Spaghetti z tuńczykiem
40min
Spaghetti napoletana
40min