Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 220 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 180 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g oleju słonecznikowego
- 40 g ketchupu
- 25 g brązowego cukru
- 20 g skrobi kukurydzianej
- 55 g białego octu winnego
- 30 g sosu sojowego, ciemnego
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- 600 - 700 mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości
-
250
ryżu parboiled
lub 250 g ryżu długoziarnistego - 550 g wody
- cebula dymka (ok. 50 g), pokrojona ukośnie w 2 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2450 kJ / 585 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Danie z kurczaka z makaronem i słodkim sosem BBQ
50min
Pad Thai z kurczakiem
30min
Kurczak w winie
1h 50min
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35min
Tajskie pulpeciki z ryżem
45min