
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki35 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry120 g
-
masła30 g
-
ryżu do risotto350 g
-
białego wina, wytrawnego80 g
-
bulionu rybnego (patrz wskazówka)650 g
-
soli (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)80 g
-
filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry pokrojonych na kawałki125 g
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
2514.6 kcal /
10528.1 kJ
Białko
83 g
Tłuszcz
106.7 g
Węglowodany
309.2 g
Błonnik
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska