Urządzenia i Akcesoria
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
35 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
30 g masła
-
350 g ryżu do risotto
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
650 g bulionu rybnego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
-
125 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
83 g
Kalorie
10528.1 kJ /
2514.6 kcal
Tłuszcz
106.7 g
Błonnik
20 g
Węglowodany
309.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z halibutem
55 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z krewetkami
45 min