Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi

Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi

4.2 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 35 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 30 g masła
  • 350 g ryżu do risotto
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 650 g bulionu rybnego (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
  • 125 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry pokrojonych na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porcje

Białko 83 g
Kalorie 10528.1 kJ / 2514.6 kcal
Tłuszcz 106.7 g
Błonnik 20 g
Węglowodany 309.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...