Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
TM5 TM6

Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi

4.3 (28 ocen)

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 35 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 120 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 30 g masła
  • 350 g ryżu do risotto
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 650 g bulionu rybnego (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
  • 125 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 4 porcje
Kalorie
10528.1 kJ / 2514.6 kcal
Białko
83 g
Węglowodany
309.2 g
Tłuszcz
106.7 g
Błonnik
20 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy