Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi

Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi

4.1 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    50 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    35 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
    120 g
  • masła
    30 g
  • ryżu do risotto
    350 g
  • białego wina, wytrawnego
    80 g
  • bulionu rybnego (patrz wskazówka)
    650 g
  • soli (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
    80 g
  • filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry pokrojonych na kawałki
    125 g

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 2514.6 kcal / 10528.1 kJ
Białko 83 g
Tłuszcz 106.7 g
Węglowodany 309.2 g
Błonnik 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...