Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 5 cm kawałki
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
150 - 200 g liści szpinaku, świeżych
-
150 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
150 g mleka
-
4 jajka
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1075.6 mg
Białko
39.5 g
Kalorie
2730.9 kJ /
652.7 kcal
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz z owoców morza z ryżem
30 Min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 Min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 Std. 10 Min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 Min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 Min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 Min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 Min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 Min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 Min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 Min
Farfalle z łososiem i pesto
45 Min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 Min