Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem

3.8 1.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 5 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 500 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 150 - 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 150 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 150 g mleka
  • 4 jajka
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1075.6 mg
Białko 39.5 g
Kalorie 2730.9 kJ / 652.7 kcal
Tłuszcz 40.8 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 32.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...