Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego na 5 cm kawałki
- 300 g wody
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
- 150 - 200 g liści szpinaku, świeżych
- 10 - 15 g koperku, świeżego, tylko liście
- 150 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 150 - 200 g mleka
- 4 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2560.3 kJ / 611.5 kcal
- Białko
- 41.8 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 729.5 mg
Alternatywne przepisy
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 Std.
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 Std. 10 Min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 Std.
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 Min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 Min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Makaron z krewetkami i cukinią
40 Min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 Std. 10 Min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Farfalle z łososiem i pesto
45 Min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 Std.