
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak garam masala z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Przyprawa garam masala
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżka
-
nasion kolendry1 łyżka
-
nasion kardamonu1 łyżka
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżka
-
laska cynamonu dł. ok. 4 cm, połamana na kawałki1
-
goździków¾ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone pokrojone na kawałki2
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
Danie
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 4 cm kawałki500 g
-
soli1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
ryżu basmati150 g
-
wody1200 g
-
oleju10 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru15 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447 kcal /
1872 kJ
Białko
30.8 g
Tłuszcz
18.4 g
Węglowodany
41.4 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
10 Przepisów
Polska
Polska