Kurczak garam masala z ryżem

Kurczak garam masala z ryżem

4.5 1.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Przyprawa garam masala
  • ziaren pieprzu czarnego
    1 łyżka
  • nasion kolendry
    1 łyżka
  • nasion kardamonu
    1 łyżka
  • nasion kminu rzymskiego
    1 łyżka
  • laska cynamonu dł. ok. 4 cm, połamana na kawałki
    1
  • goździków
    ¾ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone pokrojone na kawałki
    2
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
Danie
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 4 cm kawałki
    500 g
  • soli
    1 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kurkumy, mielonej
    ½ łyżeczki
  • ryżu basmati
    150 g
  • wody
    1200 g
  • oleju
    10 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    80 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cukru
    15 - 20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 447 kcal / 1872 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...