Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
Składniki
Łosoś i ziemniaki
-
1 cytryna ekologiczna
-
masło do natłuszczenia przystawki Varoma
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy, ok. 2 cm grubości)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
Kremowy sos pieczarkowy
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
300 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1 godz. 40 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczarek; Faszerowane papryki z ryżem i sos pomidorowy
1 godz. 5 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min