Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
TM5 TM6

Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami

Składniki

Pulpety

  • 500 g mięsa mielonego, z szynki wieprzowej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty czosnku, granulowanego
  • 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
  • 2 szczypty natki pietruszki, suszonej
  • 2 szczypty bazylii, suszonej
  • 2 szczypty kolendry, mielonej
  • 2 szczypty majeranku, suszonego
  • 2 szczypty tymianku, suszonego
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 1 łyżeczka chrzanu, tartego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • olej, do natłuszczenia dłoni

Chrzanowa zupa krem

  • 100 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 150 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g selera naciowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 150 g ziemniaków, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • olej, do natłuszczenia koszyczka
  • 1 awokado, dojrzałe, miękkie, pokrojone na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g chrzanu, tartego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1733.3 kJ / 414 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
33 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie