Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomidory, dojrzałe (ok. 700 g)
- sól, do oprószenia
- 200 g tuńczyka, w oleju, odsączonego, podzielonego na kawałki
- 5 g kaparów, konserwowych, odsączonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Dip z łososia z koperkiem
10min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z sera owczego
10min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Kanapki z pastą jajeczną
10min