Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomidory, dojrzałe (ok. 700 g)
- sól, do oprószenia
- 200 g tuńczyka, w oleju, odsączonego, podzielonego na kawałki
- 5 g kaparów, konserwowych, odsączonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z indykiem i awokado
35 menit
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 godz. 30 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Suflet z boczku i jajek
40 menit
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 menit
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 menit
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20min
Sałatka curry
25 min
Pasta z tuńczyka
20min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 menit