
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia naczyń do zapiekania
- 2 białka
- 1 szczypta soli
- 320 g jabłek (ok. 2 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 1 - 2 łyżki miodu, płynnego
- 200 g chudego twarogu, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka migdałów, w płatkach
- 2 łyżki płatków owsianych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1379.6 kJ / 329.5 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Siemianka
20 Min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Rabarbarowa lasagne
1 Std. 10 Min
Ciasto ananasowe
55 Min
Zapiekanka makaronowa z wiśniami
1 godz.
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min
Ziołowa frittata z ricottą
55 Min
Omlet z białek
35 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 Std.