Sos gribiche

Sos gribiche

4.3 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
    2
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    150 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    20 - 30 g
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    10 g
  • musztardy francuskiej
    10 g
  • żółtko
    1
  • oliwy z oliwek
    60 - 80 g
    60 - 80 g majonezu
  • białego octu winnego
    15 g
    15 g octu jabłkowego
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 245.7 kcal / 1028.7 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...