Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki
- 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 20 - 30 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 10 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 10 g musztardy francuskiej
- 1 żółtko
- 60 - 80 g oliwy z oliwek
- 15 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1028.7 kJ / 245.7 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Kawior z pieczarek
30min
Papryka po włosku
40min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Pasta z rzeżuchy
5 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1h 10min
Zielony sos wielkanocny
1h 20 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pesto z rukoli
10 min
Sos tatarski
5 min