
Urządzenia i Akcesoria
Sos gribiche
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
20 - 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
10 g musztardy francuskiej
-
1 żółtko
-
60 - 80 g oliwy z oliwek
-
15 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
245.7 kcal /
1028.7 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
4.3 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska