
Urządzenia i Akcesoria
Sos gribiche
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki2
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki150 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy20 - 30 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego10 g
-
musztardy francuskiej10 g
-
żółtko1
-
oliwy z oliwek60 - 80 g
-
białego octu winnego15 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
245.7 kcal /
1028.7 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
4.3 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska